top of page
Keresés
  • Szerző képePör Gergely

Nyitótánc tippek - így mutat jól a videofilmeden!

Ahhoz, hogy az esküvői nyitótáncotok a legjobban sikerüljön, íme néhány javaslat:

1. Összhang a koreográfiában

Figyelj arra, hogy legyen meg az összhang köztetek. Az esküvői tánckoreográfia kiválasztásánál is vegyétek figyelembe, ha egyikőtök nem túl táncoslábú. Olyat érdemes választani, amit mindketten könnyedén meg tudtok csinálni. A családtagok, barátok, rokonok elsősorban nektek fognak örülni, nem az A osztályos versenykoreográfiás show-elemeknek.



2. Mosolyogj

Ami az arcodon látszódik, az az esküvői videofilmeden is fog. Jöjjön át az öröm, a felszabadultság. Az összeráncolt homlokú, erősen koncentráló arckifejezés kevésbé szerencsés. Ezért is érdemes olyan koreót választani már az elején, amit mindketten könnyen meg tudtok tanulni és szívesen, könnyedén csináljátok.



3. A végleges helyszínméreten is gyakorold el

Általában a nyitótáncra a helyszínen egy adott méretű terem áll rendelkezésre. Ezt a teret, a titeket körbeálló vendégsereg még valamennyire tovább fogja szűkíteni. Ezért, ha biztosra akarsz menni, akkor gyakoroljátok el a nyitótáncot akkora helyen is, amekkora majd a helyszínen rendelkezésre fog állni.



4. Figyelj a táncirányra

Mielőtt nekikezdtek majd az esküvő helyszínén a produkciónak, a videóssal mindenképp egyeztessétek, hogy melyik lesz a fő táncirány, amerre alapvetően arccal a legtöbbet néztek, amerre a táncot táncoljátok. Ez azért fontos, hogy ne a hátatokat vegye az előadásotok alatt. A titeket körbe álló tömeg miatt pedig már előre el kell foglalnia a helyét a tánctér szélén, ahonnan aztán a későbbiekben nem nagyon tud majd mozdulni a tömeg és a hely szűke miatt.



5. Válassz vegyes koreográfiát

Nem kell feltétlenül a keringőhöz ragaszkodni a teljes nyitótánc időtartama alatt. Bátran állítsd össze a koreográfiát többfajta zenéből, táncstílusból. Így ha a párod, vagy te nem is vagy nagyon táncoslábú, ez kevésbé fog látszódni.



6. Kevésbé tapadós talpú cipőben táncolj

Ha nem szeretnél tánccipőt húzni, törekedj arra, hogy a cipőd talpa minél kevésbé tapad a talajhoz, annál könnyebben fogod a forgásokat megcsinálni és az ízületeidet is óvod vele. Egy kis hintőpor a cipőtalp alá segítséget jelenthet. A legrosszabb betonfelületen, a legjobb parkettán táncolni.






102 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page